• Greek
  • English (United Kingdom)
  • French (Fr)

                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                     

Εκδηλώσεις Fereikos Helix
loader
Η Fereikos-Helix μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor
 
Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι να σας ανακοινώσουμε την ένταξη της Fereikos

στο πιο αποκλειστικό δίκτυο επιχειρηματιών στον κόσμο.

 

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Fereikos Helix βραβεύθηκε ως Εθνικός Πρωταθλητής από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.
 
 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μία φορά την εβδομάδα, κατόπιν ραντεβού, πραγματοποιείται στην Fereikos ενημέρωση σε υποψήφιους εκτροφείς
που πιστεύουν ότι διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασχοληθούν με την σαλιγκαροτροφία.
Η ενημέρωση διαρκεί μια ώρα και ακολουθεί ξενάγηση στο εκτροφείο σαλιγκαριών.
Για να μάθετε εάν όντως η έκτασή σας είναι κατάλληλη για την σαλιγκαροτροφία
μπορείτε να στείλετε ή να φέρετε μαζί σας
δείγμα χώματος από το χωράφι
και δείγμα νερού από την πηγή άρδευσης του αγροτεμαχίου.
Επίσης μπορείτε να φέρετε μαζί σας τοπογραφικό σχέδιο του χωραφιού σας ή κάποιο σκαρίφημα.
 
Για το δείγμα χώματος :
από 4-5 σημεία του χωραφιού σας θα συλλέξετε συνολικά 300-400 γρ. σε βάθος 15-25 εκ.
Κόστος ανάλυσης εδάφους
60 € με Φ.Π.Α.
 
Για την ανάλυση νερού :
σε πλαστικό μπουκάλι των 500ml.
Κόστος ανάλυσης νερού
30 € με Φ.Π.Α.

 

ΒΙΒΛΙΑ
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

 

 

Υλικά για 4 άτομα                                                                            

• 1 κιλό χοχλιούς 

• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

• 1/2 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

• αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

Ελληνική, παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη

 

Προετοιμασία

› Αλατίζουμε τους χοχλιούς, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στο καυτό λάδι με το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά.

› Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τους ανακατεύουμε μια φορά.

› Μετά από δυο λεπτά τους σβήνουμε με το κρασί.

› Τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. 

 

Σαλιγκάρια κοκκινιστά

 Υλικά για 4 άτομα

 

• 1 συσκευασία σαλιγκάρια κατεψυγμένα

“Φερέοικος Γεύσεις”

• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

• 2 σκελίδες σκόρδο 

• 1 πιπεριά πράσινη

• 1 κουτάκι κονκασέ ή 2 τομάτες φρέσκιες

• 2 φύλλα δάφνης 

• Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι 

  

Προετοιμασία

› Ξεπαγώνουμε τα σαλιγκάρια, τα βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.

› Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.

› Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές.

› Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του.   

 

 

 

 

 

 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

 

Loading...