Χοχλιοί μπουμπουριστοί
|
Υλικά για 4 άτομα • 1 κιλό χοχλιούς • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί • 1/2 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι • αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο |
Ελληνική, παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη
Προετοιμασία
› Αλατίζουμε τους χοχλιούς, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στο καυτό λάδι με το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά.
› Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τους ανακατεύουμε μια φορά.
› Μετά από δυο λεπτά τους σβήνουμε με το κρασί.
› Τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Σαλιγκάρια κοκκινιστά
|
Υλικά για 4 άτομα
• 1 συσκευασία σαλιγκάρια κατεψυγμένα “Φερέοικος Γεύσεις” • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια • 2 σκελίδες σκόρδο • 1 πιπεριά πράσινη • 1 κουτάκι κονκασέ ή 2 τομάτες φρέσκιες • 2 φύλλα δάφνης • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι |
Προετοιμασία
› Ξεπαγώνουμε τα σαλιγκάρια, τα βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.
› Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
› Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές.
› Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του.