Get Adobe Flash player
Επιλογή Γλώσσας
  • Greek
  • English (United Kingdom)
Εκδηλώσεις Fereikos Helix
loader
ΒΙΒΛΙΑ
ΒΙΝΤΕΟ
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Playlist: FEREIKOS HELIX
Ο καιρός
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σαλιγκάρια µπουµπουριστά


                 Συστατικά:                                                                                           
                 1 κιλό σαλιγκάρια
                 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι
                 1 ποτηράκι αλεύρι
                 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
                 αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

   Εκτέλεση:
   Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουµε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουµε καλά. Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουµε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να
 βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν 10 λεπτά. Μετά  πετάµε το νερό και τα ξεπλένουµε πολύ καλά µε κρύο νερό.
 Αλατίζουµε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουµε και τα βάζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόµιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουµε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουµε µια φορά και µετά από 2 λεπτά τα σβήνουµε µε κρασί. Τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

 

 

Σαλιγκάρια στιφάδο
_____________________________________________________________________

 

 

                                           Συστατικά:    

                                           Μισό κιλό σαλιγκάρια

                                           4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

                                           3 σκελίδες σκόρδο

                                           1 κουτάκι κονκασέ

                                           1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

                                           2 φύλλα δάφνης

                                           Ελαιόλαδο, Ξύδι

                                                                                                       

 Μισό ποτηράκι νερού,  νερό

 Αλάτι

 Πιπέρι

 Μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, όπως και το σκόρδο. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρά. Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του, 45 λεπτά περίπου. Μπορούμε να το συνοδέψουμε και με ρύζι μπασμάτι.